Prepare the ingredients required for the recipe in the recommended quantities. Clean the mackerel from the bones, remove the head, fins, tail and skin, rinse the fish with water and dry with a paper towel. Pour boiling water over the prunes and peel the onions.
Подготовьте требуемые по рецепту ингредиенты в рекомендуемом количестве. Скумбрию очистите от костей, удалите голову, плавники, хвост и кожу, промойте рыбу водой и обсушите бумажным полотенцем. Чернослив обдайте кипятком, лук очистите от шелухи.
Cut the cleaned mackerel into small pieces, beat each of them with a hammer, add salt and pepper. Grate the cheese on a fine grater, sprinkle it over the mackerel, place prunes on top of the cheese and roll each piece of mackerel with cheese and prunes into a roll. Secure the fish roll with a toothpick and follow similar steps with all the mackerel, cheese and prunes.
Очищенную скумбрию нарежьте небольшими кусками, отбейте каждый из них молоточком, посолите и поперчите. Сыр натрите на мелкой терке, посыпьте им скумбрию, сверху на сыр выложите чернослив и сверните каждый кусочек скумбрии с сыром и черносливом в рулет. Зафиксируйте рулет из рыбы зубочисткой и проделайте аналогичные шаги со всей скумбрией, сыром и черносливом.
Cut the peeled onion into half rings, tomatoes into medium-sized slices. Place the fish rolls in foil, remove the toothpick, place onion rings and a tomato slice on top of the mackerel, pour mayonnaise over the dish and wrap in foil. Place the formed dish on a baking sheet and place in the oven, preheated to 180 °C, bake for about 20 minutes until cooked.
Очищенный лук нарежьте полукольцами, помидоры – некрупными дольками. Рыбные рулеты уложите в фольгу, выньте зубочистку, сверху на скумбрию выложите кольца лука и дольку помидора, полейте блюдо майонезом и заверните в фольгу. Выложите сформированное блюдо на противень и отправьте в духовую печь, разогретую до 180 °С, запекаться примерно 20 минут до готовности.
Serve baked mackerel with juicy prunes and viscous cheese hot, sprinkled with lemon juice, garnished with finely chopped herbs and a side dish or salad of fresh vegetables and herbs.
Запеченную скумбрию с сочным черносливом и тягучим сыром подавайте в горячем виде, сбрызнув соком лимона, украсив мелкорубленной зеленью и дополнив гарниром или салатом из свежих овощей и зелени.