Clean the mackerel from entrails and films, remove the head and tail. Rinse thoroughly and cut into thin pieces. Peel the onion, wash it and cut it into thin half rings.
Скумбрию очистите от внутренностей и пленок, удалите голову и хвост. Тщательно промойте и нарежьте не толстыми кусками. Лук почистите, помойте и нарежьте тонкими полукольцами.
Place the prepared fish in a pan, pour it with a marinade of vinegar, salt and sugar. Leave to marinate for an hour.
Уложите подготовленную рыбу в кастрюлю, залейте ее маринадом из уксуса, соли и сахара. Оставьте мариноваться на час.
After the time has passed, remove the fish from the marinade, add chopped onion and heat strongly, but do not bring to a boil. Place the onion in a colander to drain all the liquid.
По истечению времени, выньте рыбу из маринада, положите в него нарезанный лук и сильно нагрейте, но не доводите до кипения. Откиньте лук на дуршлаг, чтоб стекла вся жидкость.
Heat vegetable oil in a small cauldron and pour it over the marinated fish. Add carrots and pickled onions to it and season with chili sauce to your taste. Mix everything carefully, cover and marinate for at least 4 hours. Serve on a plate along with vegetables marinated with mackerel.
Растительное масло раскалите в небольшом казане и залейте им маринованную рыбу. Добавьте к ней морковь и маринованный лук и заправьте по своему вкусу соусом чили. Все аккуратно перемешайте, накройте и уберите мариноваться минимум на 4 часа. Подавайте на тарелке вместе с маринованными со скумбрией овощами.
Serve the spicy mackerel appetizer with homemade pickles and black bread.
Подавайте острую закуску из скумбрии с домашними соленьями и черным хлебом.