Clean the fish from entrails and films, remove the head and tail. Rinse thoroughly and cut into small pieces. Peel the onion and sweet potato, wash and cut into thin half rings. Wash the tomatoes, dry and cut into thin rings. Preheat the oven.
Рыбу очистите от внутренностей, пленок, удалите голову и хвост. Тщательно промойте и нарежьте небольшими кусочками. Лук и батат очистите, помойте и нарежьте тонкими полукольцами. Помидоры помойте, обсушите и нарежьте тонкими кольцами. Духовку нагрейте.
Season the chopped mackerel with salt and pepper and leave to salt a little while you prepare the vegetables.
Нарезанную скумбрию посолите, поперчите и оставьте немного просолиться, пока подготавливаете овощи.
Grease a baking dish with oil, place pieces of fish in it, alternating with rings of tomato, sweet potato and onion. Drizzle lemon juice and oil on top.
Форму для запекания смажьте маслом, уложите в нее кусочки рыбы, чередуя кольцами помидора, батата и лука. Сбрызните сверху соком лимона и маслом.
Bake fish and vegetables in the oven at 200 ℃ for 35 minutes. Serve the dish hot with fresh herbs and lemon.
Запекайте рыбу с овощами в духовке при температуре 200 ℃ в течение 35 минут. Блюдо подавайте горячим со свежей зеленью и лимоном.
Serve the fish with creamy sauce.
Подайте к рыбе сливочный соус.