Clean the fish from the entrails and cut into whole boneless fillets. Wash spinach and greens and dry. Chop the greens very finely. Peel the onion, wash it and cut it into thin rings. Preheat the oven.
Очистите рыбу от внутренностей и разделайте на целое филе без костей. Шпинат и зелень промойте и обсушите. Зелень очень мелко нарежьте. Лук очистите, помойте и нарежьте тонкими кольцами. Духовку нагрейте.
Rub the mackerel fillet with salt, pepper and sprinkle with lemon juice.
Филе скумбрии натрите солью, перцем и сбрызните лимонным соком.
Prepare the fish filling by mixing spinach with chopped onion and chopped herbs. Salt, pepper, add a small amount of oil and mix thoroughly. Fill the fish carcasses with the prepared filling.
Приготовьте начинку для рыбы, смешав шпинат с нарезанным луком и измельченной зеленью. Посолите, поперчите, добавьте небольшое количеством масла и тщательно перемешайте. Наполните тушки рыбы подготовленной начинкой.
Cover a baking dish with foil, place the stuffed fish on it and bake at 200 ℃ in the oven for about 35 minutes. Serve the dish hot.
Форму для запекания застелите фольгой, уложите на нее начиненную рыбу и запекайте при 200 ℃ в духовке около 35 минут. Подавайте блюдо горячим.
Prepare a salad of fresh vegetables to accompany the baked mackerel.
Приготовьте к запеченной скумбрии салат из свежих овощей.