Clean the fish from entrails and films, remove the head and backbone. Rinse it thoroughly and soak for half an hour in a small amount of milk. Wash the tomatoes and cut into thin slices. Rinse the mushrooms and place in a colander to drain excess liquid. Grate the cheese on a medium grater. Wash and chop the parsley. Preheat the oven.
Рыбу очистите от внутренностей и пленок, удалите голову и хребет. Тщательно промойте ее и замочите на пол часа в небольшом количестве молока. Помидоры помойте и нарежьте тонкими ломтиками. Грибы промойте и откиньте на дуршлаг чтоб стекла лишняя жидкость. Сыр натрите на средней терке. Петрушку промойте и измельчите. Духовку нагрейте.
In a preheated frying pan with oil, fry the mushrooms until golden brown.
На разогретой сковороде с маслом обжарьте грибы до золотистого цвета.
Dry the soaked fish with a paper towel, salt, pepper, add spices and roll each carcass in flour on all sides. Fry the mackerel in a heated frying pan with vegetable oil until golden brown.
Замоченную рыбу обсушите бумажным полотенцем, посолите, поперчите, добавьте специи и обваляйте каждую тушку в муке со всех сторон. Обжарьте скумбрию на разогретой сковороде с растительным маслом до румяности.
Prepare the sauce by mixing sour cream with soy sauce and chopped parsley.
Приготовьте соус, смешав сметану с соевым соусом и измельченной петрушкой.
Cover a baking tray with parchment and place the already fried mackerel on it, back up. Pour half the sauce over the fish, place the prepared mushrooms on the fish and pour the sauce over again. Carefully place the sliced tomatoes on top and sprinkle with grated cheese.
Застелите пергаментом противень для запекания, уложите на него уже обжаренную скумбрию спинкой вверх. Полейте рыбу половиной соуса, выложите на рыбу подготовленные грибы и снова полейте соусом. Сверху аккуратно положите нарезанные дольки помидор и посыпьте тертым сыром.
Bake the fish in a preheated oven at 200 degrees for 6 minutes. Serve the baked mackerel hot, sprinkled with fresh herbs.
Выпекайте рыбу в разогретой духовке до 200 градусов в течение 6 минут. Подавайте печеную скумбрию горячей, посыпав свежей зеленью.
Serve with tartar or Polish sauce.
Подайте к блюду соус тартар или польский.