Clean the fish, remove the entrails, head, fins and tail. Rinse thoroughly, dry and cut into portions. Peel the onion, wash it and cut it into thin half rings. Salt the fish for about 24 hours.
Рыбу очистите, удалите внутренности, голову, плавники и хвост. Тщательно промойте, обсушите и нарежьте порционными кусками. Лук очистите, помойте и нарежьте тонкими полукольцами. Солите рыбу около 24 часов.
Prepare the fish marinade by boiling water with salt, sugar, mustard, cloves and pepper. After boiling, simmer the marinade for a couple of minutes. Cool slightly.
Сварите маринад для рыбы, закипятив воду с добавлением соли, сахара, горчицы, гвоздики и перца. После закипания проварите маринад в течение пары минут. Немного остудите.
Place the chopped fish in a deep bowl and place all the chopped onions on top. Add oil and wine to the cooled marinade, stir and pour it into the fish and onions. Cover the bowl tightly with cling film and refrigerate overnight. Serve the fish on a platter with pickled onions.
В глубокую миску положите нарезанную рыбу, сверху выложите весь нарезанный лук. В остывший маринад добавьте масло и вино, перемешайте и вылейте его в рыбу с луком. Плотно накройте миску пищевой пленкой и уберите в холодильник на сутки. Подавайте рыбу выложив на блюдо с маринованным луком.
Serve mackerel with boiled potatoes, sprinkled with fresh, chopped dill.
Подайте скумбрию с отварным картофелем, посыпанным свежим, измельченным укропом.