Remove entrails and films from the fish carcass and rinse. Cut it into portions. Marinate it for at least 40 minutes. Peel and rinse the vegetables. Preheat the oven.
Очистите от внутренностей и пленок тушку рыбы и промойте. Нарежьте ее порционными кусками. Маринуйте ее минимум 40 минут. Овощи очистите и промойте. Духовку нагрейте.
For the marinade, mix soy sauce with Dijon mustard, adding olive oil and pepper. Mix the portioned pieces of fish well with the marinade.
Для маринада смешайте соевый соус с дижонской горчицей, с добавлением оливкового масла и перца. Хорошо перемешайте порционные куски рыбы с маринадом.
Cut the peeled carrots into thin slices, the onion into thin half rings, and the lemon into slices.
Очищенные морковь нарежьте тонкими ломтиками, лук тонкими полукольцами, а лимон дольками.
Cover the baking dish completely with foil. Place chopped carrots on the bottom and onions on top. Place marinated mackerel on the onion, place lemon between the pieces of fish, and pour lemon juice on top. Place the remaining vegetables on the sides, alternating.
Форму для запекания застелите полностью фольгой. На дно положите нарезанную морковь, сверху лук. На лук положите замаринованную скумбрию, между кусочками рыбы уложите лимон, а сверху полейте ее лимонным соком. По бокам выложите, чередуя, оставшиеся овощи.
Bake the fish in a preheated oven at 180 degrees for 25 minutes. Serve mackerel in portioned plates with garnish.
Запекайте рыбу в разогретой духовке до 180 градусов в течение 25 минут. Подавайте скумбрию в порционных тарелках с гарниром.
Prepare mashed potatoes or crumbly boiled rice as a side dish for the fish.
Приготовьте на гарнир к рыбе картофельное пюре или рассыпчатый, отварной рис.