Thoroughly clean, rinse the fish and cut the fillets into small pieces. Peel and rinse the onions and potatoes. Cut the potatoes into small slices and the onion into thin half rings.
Тщательно очистите, промойте рыбу и нарежьте филе небольшими кусочками. Луки картофель почистить и промыть. Картофель нарезать небольшими ломтиками, лук тонкими полукольцами.
Place the heads, ridges and tails of the fish in boiling salted water, bring to a boil, skim off the foam and add the onion, peppercorns and bay leaf. Simmer the broth over low heat for 30 minutes.
В кипящую подсоленную воду положите головы, хребты и хвосты рыбы, доведите до кипения, снимите пену и добавьте лук, перец горошком и лавровый лист. Наваривайте бульон в течение 30 минут на медленном огне.
After the time has passed, strain the rich broth through a fine sieve and put the broth back on the fire and bring to a boil again.
По истечении времени, наваристый бульон процедите через мелкое сито и поставьте бульон обратно на огонь и вновь доведите до кипения.
Place pieces of chopped fish fillet into the boiling broth, bring to a boil again, add potatoes, boil again and add onion cut into half rings. Reduce heat to medium and simmer until tender, 30 minutes. Serve the fish soup in portioned bowls, sprinkled with chopped herbs.
В кипящий бульон положите кусочки нарезанного рыбного филе, опять доведите до кипения, добавьте картофель, вновь закипятите и добавьте нарезанные полукольцами лук. Убавьте огонь до среднего и варите до готовности в течение 30 минут. Подавайте уху в порционных тарелках, посыпав измельченной зеленью.
Serve fish kulebyaka or pie with egg and herbs to your fish soup.
Подайте к ухе рыбную кулебяку или пирог с яйцом и зеленью.