Wash the chicken carcass and cut into portions. Wash the vegetables. Cut the carrots into strips and the onion into large half rings. Pour boiling water over the tomatoes, then peel and cut into cubes.
Тушку курицы помойте, разрежьте на порционные куски. Овощи помойте. Морковь нарежьте соломкой, лук крупными полукольцами. Помидоры залейте кипятком, затем очистите от кожицы и нарежьте кубиками.
Heat a frying pan with a non-stick bottom and fry the chicken without oil until golden brown. Then fry the onions and carrots separately.
Сковороду с антипригарным дном разогрейте и обжарьте курицу без масла до румяной корочки. Затем отдельно обжарьте лук и морковь.
Place everything in a saucepan, add salt, and simmer for 10 minutes under the lid. Add tomatoes, pour in wine, sprinkle with dry herbs and spices. Cover with a lid and simmer until the tomatoes are completely cooked and dissolved.
Все сложите в сотейник, посолите, и тушите 10 минут под крышкой. Добавьте помидоры, влейте вино, посыпьте сухими травами и специями. Накройте крышкой и тушите, чтобы помидоры полностью разварились и растворились.
Serve chakhokhbili in a clay dish, garnished with lemon slices. It is customary to eat it with pita bread and wash it down with white wine poured into a clay jug.
Подавайте чахохбили в глиняной посуде, украсив дольками лимона. Есть его принято с лавашом, а запивать белым вином, налитым в глиняный кувшин.