Wash the chicken, dry it and cut it into pieces. Cut the peeled onion into large half rings. Wash the tomatoes, make cuts on them and pour boiling water over them. After a minute, remove the skin and cut into pieces. Cut the washed greens. Chop the hot pepper and garlic with a knife.
Курицу помойте, просушите и разделайте на куски. Очищенный лук порежьте крупными полукольцами. Помидоры помойте, сделайте на них надрезы и залейте кипятком. Через минуту снимите кожицу и порежьте кусочками. Помытую зелень порежьте. Острый перец и чеснок измельчите ножом.
In a wide frying pan without oil, fry the chicken pieces until golden brown and transfer to a cauldron. In the resulting fat, fry the onion and transfer to the chicken.
На широкой сковороде без масла обжарьте кусочки курицы до румяной корочки и переложите в казан. На образовавшемся жире, обжарьте лук и переложите к курице.
Place the cauldron on the fire, add tomatoes, zest, herbs, garlic and hot pepper. Fill everything with broth. Add salt, vinegar and wine.
Поставьте казан на огонь, добавьте помидоры, цедру, зелень, чеснок и острый перец. Залейте все бульоном. Посолите, влейте уксус и вино.
Bring to a boil, reduce heat and simmer covered for 30 minutes. Place pieces of butter on top of the chicken and cook for another 10 minutes.
Доведите до кипения, уменьшите огонь и томите 30 минут под крышкой. Кусочки сливочного масла положите сверху на курицу и готовьте еще 10 минут.
Garnish the finished dish with lemon slices and serve with snow-white rice, large as pearls.
Готовое блюдо украсьте дольками лимона и подавайте с белоснежным и крупным, как жемчуг, рисом.