Wash the chicken, dry it with a paper towel and cut into small portions. Wash the tomatoes, make cuts on them, put them in a bowl, pour boiling water over them for 3 minutes, then remove the skins. Peel the onion and cut into half rings. Peel and chop the garlic. Wash the greens and chop finely. Wash the bell pepper, remove seeds and cut into strips.
Курицу помойте, просушите бумажным полотенцем и разрежьте не небольшие порционные кусочки. Томаты помойте, сделайте на них надрезы, положите в миску, залейте кипятком на 3 минуты, затем снимите с них кожицу. Лук очистите, нарежьте полукольцами. Чеснок очистите и измельчите. Зелень помойте и мелко нарежьте. Болгарский перец помойте, почистите от семян и нарежьте соломкой.
Turn on the multicooker in the “Fry” mode, pour the bowl with vegetable oil and fry the chicken pieces on both sides.
Включите мультиварку в режиме «Жарка», полейте чашу растительным маслом и обжарьте кусочки курицы с обеих сторон.
Add the onion to the chicken and fry, stirring, for 3 minutes. Add bell pepper, stir and simmer with chicken and onions for a few minutes.
Лук положите к курице и обжарьте, помешивая, в течение 3 минут. Добавьте болгарский перец, перемешайте и потушите с курицей и луком несколько минут.
Grind the tomatoes in a blender, making a puree from them. Pour the tomato puree over the chicken and cook for another 2-3 minutes. Salt the dish, add spices and chopped garlic. Finely chop the hot pepper if desired.
Томаты измельчите в блендере, сделав из них пюре. Залейте томатным пюре курицу и готовьте еще 2-3 минуты. Посолите блюдо, добавьте специи и рубленый чеснок. По желанию мелко порезать острый перец.
Close the multicooker lid and turn on the “Stew” mode for 45 minutes. After the time has passed, open the lid, generously sprinkle the finished dish with herbs, cover again, and let sit for 3 minutes before serving.
Закройте крышку мультиварки, включите режим «Тушение» на 45 минут. По истечении времени откройте крышку, обильно посыпьте готовое блюдо зеленью, снова накройте, дайте настояться 3 минут перед подачей.
Serve chakhokhbili in deep clay plates - this is a hot first course. They eat it with pita bread or white flatbread.
Чахохбили подавайте в глубоких глиняных тарелках - это горячее первое блюдо. Едят его с лавашом или с белыми лепешками.