Wash the chicken and cut it into pieces. Grind the greens, chili pepper and garlic, mix with salt and utskho-suneli. Cut the bell pepper and onion into half rings. Remove the skin from the tomatoes; to do this, pour boiling water over them, after making an incision crosswise. Cut the peeled tomatoes into small cubes.
Вымойте курицу и разделайте её на части. Измельчите зелень, перец чили и чеснок, смешайте с солью и уцхо-сунели. Болгарский перец и лук нарежьте полукольцами. С томатов снимите кожицу, для этого обдайте их кипятком, предварительно сделав надрез крест на крест. Нарежьте очищенные томаты мелким кубиком.
Heat a frying pan and fry the chicken pieces without adding oil, on both sides until golden brown. Place the pieces in a separate container, and melt the butter in a frying pan, add the onions, and after 5 minutes the peppers and tomatoes. Cover with a lid and simmer over low heat for 7-8 minutes.
Нагрейте сковороду и обжаривайте куски курицы без добавления масла, с двух сторон до золотистой корочки. Выложите куски в отдельную ёмкость, а в сковороде растопите сливочное масло, добавьте лук, и через 5 минут перец и томаты. Накройте крышкой и тушите на медленном огне 7-8 минут.
Place the fried chicken pieces in a frying pan with vegetables, add salt, spices, stir, reduce the heat to low and simmer the dish under the lid for 40-50 minutes. Turn off the heat, add Georgian herbs and salt, cover with a lid and let steep for 1-2 minutes.
Положите обжаренные кусочки курицы в сковороду с овощами, добавьте соль, специи, перемешайте, убавьте огонь до минимума и томите блюдо под крышкой в течение 40-50 минут. Выключите огонь, добавьте грузинские травы с солью, накройте крышкой и дайте немного настояться в течение 1-2 минут.
Serve chakhokhbili with a side dish of boiled fluffy rice, lavash and traditional Georgian sauces.
Подавайте чахохбили с гарниром из отварного рассыпчатого риса, лавашем и традиционными грузинскими соусами.