Peel the tomatoes: to do this, pour boiling water over them and after 3-4 minutes transfer them to a container with cold water. Cut the chicken into portions. Peel the onion and cut into half rings. Cut the tomatoes into cubes.
Очистите помидоры от шкурки: для этого залейте их кипятком и через 3-4 минуты переложите их в ёмкость с холодной водой. Курицу разрежьте на порционные куски. Лук очистите и нарежьте полукольцами. Нарежьте помидоры кубиком.
Pour vegetable oil into a hot frying pan and fry the chicken on both sides over high heat. Add chopped onion into the frying pan, pepper and salt to taste, stir and simmer for 10-15 minutes.
На раскаленную сковороду влейте растительное масло и обжаривайте курицу с двух сторон на сильном огне. Всыпьте в сковороду нарезанный кольцами лук, поперчите и посолите по вкусу, перемешайте и тушите 10-15 минут.
Add chopped tomatoes, spices and garlic, stir and pour in the sweet and sour sauce, cover the pan with a lid and simmer over low heat for 30-35 minutes.
Добавьте нарезанные помидоры, специи и чеснок, перемешайте и влейте кисло-сладкий соус, накройте сковороду крышкой и тушите на минимальном огне 30-35 минут.
Serve chakhokhbili with a side dish of rice and vegetables with aromatic herbs.
Подавайте чахохбили с гарниром из риса и овощей с ароматной зеленью.