Wash the vegetables, peel the onion and chop it as desired. Salt the chicken legs. Peel the tomatoes; to do this, scald them with boiling water and the skin will come off easily. Finely chop the peeled tomatoes, cilantro and garlic.
Вымойте овощи, очистите лук и нарежьте его по вашему желанию. Куриные ножки посолите. Помидоры очистите от кожуры, для этого ошпарьте их кипятком и кожица сойдет легко. Очищенные томаты, кинзу и чеснок мелко нарежьте.
Place the chicken legs in a dry, heated frying pan and cook them until golden brown on both sides; this should take no more than fifteen minutes. Prepare the sauce. Take a tall frying pan and pour vegetable oil into it. Fry the chopped onion for two minutes.
На сухую разогретую сковороду выложите куриные ножки и доведите их до золотистой корочки с двух сторон, на это должно уйти не более пятнадцати минут. Готовим соус. Возьмите высокую сковороду и налейте в неё растительное масло. Нарезанный лук обжаривайте в течении двух минут.
Add the tomatoes to the onion, stir and simmer covered for five minutes. Then add tomato paste and simmer for another five minutes. Place portions of fried chicken into the prepared sauce, cover with a lid and simmer for twenty-five minutes.
Положите к луку помидоры, перемешайте и тушите под крышкой пять минут. Затем добавьте томатную пасту и тушите еще пять минут. В приготовленный соус выложите порционные куски обжаренной курицы, накройте крышкой и тушите двадцать пять минут.
Add chopped garlic, pepper and spices to the stewed chicken, stir and simmer over low heat for another twenty minutes.
Измельченный чеснок, перец и специи добавьте в тушеную курицу, перемешайте и тушите на медленном огне еще двадцать минут.
Serve mashed potatoes with chakhokhbili of chicken legs and garnish the dish with a sprig of cilantro.
Подайте пюре из картофеля к чахохбили из куриных ножек и украсьте блюдо веточкой кинзы.