Cut the onion into half rings and the bell pepper into strips. Finely chop the pepper and cilantro with a knife, pass the garlic through a press and mix with salt. Grate the tomatoes on a coarse grater.
Лук нарежьте полукольцами, а болгарский перец соломками. Перец и кинзу мелко порубите ножом, чеснок пропустите через пресс и смешайте с солью. Помидоры натрите на крупной терке.
Fry onions and hot peppers in hot oil. After 3-4 minutes, add bell pepper, garlic mixed with salt, sugar and tomato pulp. Reduce heat and simmer covered for 10-15 minutes.
Обжарьте лук и острый перец в раскаленном масле. Через 3-4 минуты добавьте болгарский перец, чеснок, смешанный с солью, сахар и мякоть помидоров. Убавьте огонь и тушите под крышкой 10-15 минут.
Transfer to sterile jars. Pasteurize them in boiling water for 15 minutes and roll up the lids. Turn the jars upside down and wrap them until they cool completely.
Переложите в стерильные банки. Пастеризуйте их в кипящей воде в течении 15 минут и закатайте крышки. Банки переверните крышкой вниз и укутайте до полного остывания.
Use the marinated preparation both for chakhokhbili and as an independent sauce for meat dishes.
Используйте маринованную заготовку как для чахохбили, так и как самостоятельный соус к мясным блюдам.