Wash the vegetables. Peel the tomatoes, peel the onion and chop it. Remove the seeds from the sweet bell pepper and cut it into strips. Cut the chicken into portions, if possible, remove the bones and skin.
Вымойте овощи. Снимите с томатов кожицу, очистите лук и измельчите его. Удалите семена у сладкого болгарского перца и нарежьте его соломкой. Нарежьте курицу порционными кусками, при возможности, удалите косточки и шкурку.
Place the chicken pieces into the multicooker bowl, setting the “Frying” mode. Fry in vegetable oil until golden brown and place in a bowl. In the bowl in which you just fried the chicken, place the onion, cut into half rings, and fry for 7-8 minutes.
Отправьте куски курицы в чашу мультиварки, установив при этом режим “Жарка”. Обжарьте на растительном масле до золотистой корочки, и выложите в миску. В чашу, в которой только что жарили курицу, опустите лук, нарезанный полукольцами и обжаривайте 7-8 минут.
Add the chopped sweet pepper to the onion and cook, stirring if necessary, for another five minutes. Add the crushed tomatoes to the multicooker bowl and switch the mode from “frying” to “stewing”, while setting the timer to forty minutes. Place chicken pieces in there. Salt, pepper, add garlic, herbs and hot pepper, carefully stir the dish and close the multicooker lid.
Добавляйте сладкий нарезанный перец в лук и жарьте, помешивая при необходимости, еще пять минут. Измельченные помидоры добавьте в чашу мультиварки и переключите режим с “жарка” на ”тушение”, установив при этом - сорок минут на таймере. Положите туда кусочки курицы. Посолите, поперчите, добавьте чеснок, зелень и острый перец, осторожно перемешайте блюдо и закройте крышку мультиварки.
Serve the dish hot and sprinkle it with plenty of aromatic herbs and finely chopped garlic.
Подавайте блюдо горячим и посыпьте его большим количеством ароматной зелени с мелко нарубленным чесноком.