Wash the mackerel, remove the entrails, cut off the heads and tails. Squeeze the juice of half a lemon onto the fish carcasses, season with salt and pepper. Leave the fish to marinate for 15 minutes. Cut the tomatoes into slices.
Вымойте скумбрию, очистите от внутренностей, отрежьте головы и хвосты. Выдавите сок половины лимона на рыбные тушки, посолите и поперчите. Оставьте рыбу мариноваться на 15 минут. Томаты нарежьте пластинами.
Chop the dill and place tightly in the belly of each fish. Make vertical cuts in the fish. Place a piece of tomato in each cut.
Измельчите укроп и плотно уложите в брюшко каждой рыбы. В рыбе сделайте вертикальные надрезы. В каждый надрез положите кусочек помидора.
Cover a baking sheet with foil. Place the mackerel on foil and bake in the oven for 30 minutes at 180°C.
Противень застелите фольгой. Уложите скумбрии на фольгу и выпекайте в духовке 30 минут при температуре 180°С.
Serve mackerel with boiled potatoes and a salad of celery and boiled beets.
Подавайте скумбрию с отварным картофелем и салатом из сельдерея и отварной свеклы.