Wash the mackerel, cut off the head and remove the entrails. Cut into portions.
Вымойте скумбрию, отрежьте голову и удалите внутренности. Нарежьте на порционные куски.
Pour one and a half liters of water into the pan, add salt, the juice of half a lemon, the lemon itself and a bay leaf. Boil the mixture. Dip portions of mackerel into boiling water and simmer over low heat for 5-6 minutes. Place the finished fish on a plate and cool.
В кастрюлю влейте полтора литра воды, добавьте туда соль, сок половины лимона, сам лимон и лавровый лист. Закипятите смесь. Опустите в кипящую воду порционные кусочки скумбрии и варите на медленном огне 5-6 минут. Выложите готовую рыбку на тарелочку и остудите.
Serve boiled fish garnished with dill, spicy sauce and seasonal vegetables.
Подавайте отварную рыбку украшенную зеленью укропа с острым соусом и сезонными овощами.