Prepare ingredients for Chakhokhbili. Wash the chicken and cut off the excess bone. We won't need it. Tomatoes must be peeled. To do this, use a sharp knife to make shallow cross-shaped cuts in the place where the stalk is attached and lower it into a container of boiling water for 30-40 seconds. Then remove the tomatoes from the boiling water and remove the skins with a sharp knife.
Подготовить ингредиенты для Чахохбили. Курицу помыть и отрезать лишнюю часть кости. Она нам не понадобится. Помидоры необходимо очистить от кожуры. Для этого острым ножом сделайте неглубокие крестообразные надрезы в месте крепления плодоножки и опустите в ёмкость с кипятком на 30-40 секунд. Затем выньте помидоры из кипятка и снимите острым ножом кожицу.
Place the prepared chicken drumsticks in a dry frying pan and fry uncovered for 15 minutes, turning occasionally.
Подготовленные куриные голени выложите на сухую сковороду и жарьте без крышки в течение 15 минут периодически переворачивая.
Cut the onion into half rings. Finely chop the garlic and parsley. Remove the skin of the tomato after first dousing it with boiling water. Grind the pulp. In a separate frying pan, fry the onion until golden brown for a couple of minutes. When the onion is ready, add the chopped tomatoes, mix everything and continue cooking for 5 minutes. Add tomato paste to the resulting sauce.
Репчатый лук нарежьте полукольцами. Чеснок и петрушку мелко порубите. У помидор снимите кожицу, предварительно обдав кипятком. Мякоть измельчите. На отдельной сковороде обжарьте лук до золотистого цвета пару минут. Когда лук будет готов, положите измельченные томаты, все перемешайте и продолжайте готовить в течение 5 минут. Добавьте к полученному соусу томатную пасту.
Place the chicken in the vegetables, add salt and pepper to taste and cook covered for 20 minutes. Add garlic, suneli hops and mix again. Simmer for another 25-30 minutes over low heat.
Выложите в овощи курицу, посолите, поперчите по вкусу и готовьте под крышкой в течение 20 минут. Добавьте чеснок, хмели-сунели и еще раз перемешайте. Тушите еще 25-30 минут на медленном огне.
Complete the dish with fresh vegetables and baked or boiled potatoes and your dinner will be complete, nutritious and elegant. When serving, sprinkle the dish with fresh herbs.
Дополните блюдо свежими овощами и запеченным или отварным картофелем и ваш ужин будет полноценным, питательным и нарядным. При подаче посыпьте блюдо свежей зеленью.