Get all the necessary ingredients and utensils. Open a bottle of wine. Wash the apples; if the skin is hard, peel it.
Достаньте все необходимые ингредиенты и посуду. Откройте бутылку с вином. Яблоки помойте, если кожура жесткая очистьте ее.
Pour the wine into a saucepan and bring to a boil so that the alcohol evaporates. Cut the cheese into small cubes.
Вино налейте в кастрюлю, доведите до кипения, чтобы выпарился алкоголь. Сыр нарежьте мелкими кубиками.
Add chopped cheese to the wine, add chopped garlic and pepper. Cook, stirring constantly for 20 minutes, until the cheese is completely liquid.
Нарезанный сыр добавьте к вину, туда же отправьте измельченный чеснок и перец. Варите постоянно помешивая 20 минут, до полного жидкого состояния сыра.
Cut the apples into large cubes or slices and place on skewers.
Яблоки нарежьте на крупные кубики или дольки и наденьте на шпажки.
Serve the cheese and wine sauce in a special fondue pot; a candle placed under it will constantly warm the sauce so that it does not thicken. Place the apple skewers on a plate lined with mint or basil leaves. Dip a skewer with a piece of apple into the sauce and enjoy this sacrament.
Подавайте соус из сыра и вина в специальной фондюшнице, свеча, которая ставиться под ней будет все время прогревать соус, чтоб он не загустел. Шпажки с яблоками выложите на блюдо устланное листьями мяты или базилика. Макайте шпажку с кусочком яблока в соус и наслаждайтесь этим таинством.