Divide the chicken into pieces, remove skin and fat, wash the pieces and dry with a paper towel. Peel the onion and wash the vegetables.
Курицу разделите на кусочки, уберите кожу и жир, кусочки помойте и высушите бумажным полотенцем. Лук очистьте от кожуры, овощи помойте.
Fry the chicken in oil with seasonings, and meanwhile place the chicken pieces on a plate. In the same frying pan, fry the onion, cut into half rings, and also place it on a plate.
Обжарьте курицу в масле с приправами, и пока выложите кусочки курицы на тарелку. В этой же сковороде обжарьте лук нарезанный полукольцами, тоже уберите его в тарелку.
Pour wine into the pan and evaporate the alcohol. Add finely chopped tomatoes and bell peppers to the wine and simmer for 10 minutes.
Налейте в сковороду вино и выпарите алкоголь. Добавьте в вино мелко нарезанные томаты и болгарский перец и тушите 10 минут.
Add fried chicken to the wine and vegetables and simmer everything together for 40 minutes. Finally, add finely chopped parsley and salt to taste.
К вину с овощами добавьте обжаренную курицу и тушите всё вместе 40 минут. В конце добавьте мелко нарезанную петрушку и соль по вкусу.
Serve very hot on a large white flat plate or platter. Sprinkle the chicken with sesame seeds and herbs. Serve the meat with a dish of colorful vegetables: pieces of colorful peppers, cucumbers, tomatoes. A full, bright and festive lunch is guaranteed to you.
Подавайте блюдо очень горячим на большой белой плоской тарелке или блюде. Посыпьте курочку семенами кунжута и зеленью. Подайте к мясу блюдо с разноцветными овощами: кусочки разноцветного перца, огурцы, помидоры. Полноценный, яркий и праздничный обед вам обеспечен.