Wash the chicken, vegetables and herbs. Dry. Peel the onion and garlic. Remove the seeds from the bell pepper. For the salsa, cut the vegetables into small pieces and place in a blender, add herbs, spices and the juice of half a lime. Beat until smooth.
Помойте курицу, овощи и зелень. Обсушите. Очистите лук и чеснок. Выньте семена из болгарского перца. Для сальсы нарежьте овощи на небольшие кусочки и поместите в блендер, добавьте зелень, специи и сок половины лайма. Пробейте до однородной консистенции.
Turn on the oven and bring to 180°C. If possible, use top and bottom heating at the same time. Place chicken fillets tightly together in a baking dish and rub with seasoning. For a richer taste, you can make several punctures in it with a knife.
Включите духовку и доведите до 180 °C. Если есть возможность, используйте одновременно верхний и нижний подогрев. Выложите куриное филе плотно друг к другу в форму для запекания и натрите приправой. Для более насыщенного вкуса можно сделать в нем несколько проколов ножом.
Spread salsa on top. Try not to leave any uncovered areas. Place in the oven for 45 minutes.
Распределите сверху соус сальса. Старайтесь, чтобы не оставалось неохваченных участков. Отправьте в духовку на 45 мин.
Grate the cheese on a coarse grater. When the time is up, remove the pan, sprinkle with cheese and bake for another 5 minutes.
Натрите сыр на крупной терке. По истечению времени выньте форму, посыпьте сыром и поставьте запекаться еще на 5 минут.
The finished dish can be served either on its own, placed on a plate on top of lettuce leaves, or with a side dish. Chicken with hot, spicy notes will go well with fresh vegetables. Use parsley or cilantro for decoration.
Готовое блюдо можно подавать как самостоятельное, выложив на тарелку поверх листьев салата, так и с гарниром. Курица с острыми, пряными нотами отлично будет сочетаться со свежими овощами. Для украшения используйте зелень петрушки или кинзы.