Rinse greens and vegetables. Remove moisture with paper towels. Place the kettle on the stove and bring the water to a boil.
Промойте зелень и овощи. Удалите влагу при помощи бумажных полотенец. Поставьте чайник на плиту и доведите воду до кипения.
Cut the peppers in half and use a knife or teaspoon to remove the core, including any seeds. Peel the onions and garlic and rinse with cold water. Wash the lime and separate half with a knife, being careful not to press too hard to retain more juice.
Разрежьте перцы пополам и при помощи ножа или чайной ложки удалите сердцевину, в том числе все семена. Лук и чеснок очистите от шелухи и промойте холодной водой. Помойте лайм и отделите половину при помощи ножа, стараясь не сильно надавливать, чтобы сохранить больше сока.
Make shallow longitudinal cuts in the tomatoes to create intersections at the top and bottom. Take a deep container, place them there and pour boiling water over them. After a minute, remove with a spoon and remove the skin when cooled slightly.
Сделайте неглубокие продольные надрезы на помидорах, чтобы получились пересечения в верхней и нижней частях. Возьмите глубокую тару, уложите их туда и залейте кипятком. Через минуту достаньте при помощи ложки и удалите кожицу, когда немного остынут.
Cut the onion into quarters. Then put in a blender along with tomatoes, peppers and garlic. Beat until the mixture becomes homogeneous.
Разрежьте лук на четвертины. После положите в блендер совместно с помидорами, перцами и чесноком. Взбивайте, пока масса не станет однородной.
Open the blender lid and add the herbs. Squeeze out the lime juice. Add salt and spices. Whisk for a few minutes to ensure the flavors evenly infuse the sauce.
Откройте крышку блендера и добавьте зелень. Выдавите сок лайма. Добавьте соль и специи. Взбейте в течение нескольких минут, чтобы вкусовые добавки равномерно наполнили соус.
Place the sauce in a deep container. Prepare the nachos for use. You can divide it into portions for everyone by placing the container on a flat plate for serving. Salsa can be decorated with parsley or cilantro leaves.
Выложите соус в глубокую тару. Подготовьте начос к употреблению. Можно разбить порционно на каждого, установив тару на плоскую тарелку для подачи. Сальсу можно украсить при помощи листочков петрушки или кинзы.