Rinse vegetables and herbs under water and pat dry with paper towels. Wash the lemon and cut it in half, reserving one half for making lemon juice.
Помойте овощи и зелень под водой и протрите бумажными полотенцами досуха. Помойте лимон и разрежьте пополам, оставив одну из частей для производства лимонного сока.
Peel the onions and garlic. Core the chilies and discard the seeds. Place the vegetables in a roasting pan. Place in the oven for 40 minutes at a constant temperature of 200 °C.
Очистите лук и чеснок от шелухи. Удалите сердцевину перца чили и избавьтесь от семян. Поместите овощи в горшочек для запекания. Поставьте в духовку на 40 минут при постоянной температуре 200 °C.
Remove the pot from the oven and transfer to a heat-insulated surface. Leave the vegetables to cool to room temperature so they can be cut.
Достаньте горшочек из духовки и переместите на теплоизолированную поверхность. Оставьте овощи для остывания до комнатной температуры, чтобы их можно было нарезать.
Carefully remove all skins from peppers and tomatoes without damaging the flesh. To do this, use a thin, sharp knife.
Аккуратно снимите всю кожуру с перцев и помидор, не повредив при этом мякоть. Для этого воспользуйтесь тонким, острым ножом.
Place vegetables in a blender, adding herbs. Sprinkle the mixture with salt and pepper to taste. Squeeze the juice from the prepared half lemon and add to the contents.
Уложите в блендер овощи, добавив зелень. Посыпьте смесь солью и перцем по вкусу. Выдавите сок из подготовленной половины лимона и добавьте к содержимому.
Beat the contents until smooth. Adjust the salt and pepper content in the finished sauce. Place in the refrigerator to cool.
Взбейте содержимое до однородного состояния. Отрегулируйте содержание соли и перца в готовом соусе. Поставьте в холодильник для охлаждения.
Serve the vegetable salsa in a clay pot for an extra ambiance, topped with rice cakes. Decorate the finished dish with herbs.
Подайте сальсу из овощей в глиняном горшочке для создания антуража, добавив к ней рисовые хлебцы. Украсьте готовое блюдо зеленью.