Divide the cabbage into florets. Grate the carrots. Cut the onion into small cubes. Separate the head and tail from the mackerel and remove all bones. Salt, pepper and cut into portions.
Капусту разделите на соцветия. Натрите морковь на терке. Нарежьте лук мелким кубиком. Отделите голову и хвост у скумбрии и удалите все кости. Посолите, поперчите и нарежьте на порционные кусочки.
Fry the onion in vegetable oil and sugar for 3 minutes. Then add grated carrots and fry for another 5 minutes.
Обжарьте лук на растительном масле с сахаром в течение 3 минут. Затем добавьте натертую морковь и жарьте еще 5 минут.
Place the roasted vegetables in a blender and blend with tomato juice and basil.
Поджаренные овощи переложите в блендер и взбейте с томатным соком и базиликом.
Dip each piece in flour and fry in a hot frying pan on each side for 1 minute.
Обваляйте каждый кусочек в муке и обжарьте на раскаленной сковороде с каждой стороны в течение 1 минуты.
Grease a baking dish with oil, lay out the cabbage, pour over the whipped vegetable puree and place pieces of fried mackerel on top. Bake for 35 minutes in the oven at 170°.
Форму для запекания смажьте маслом, выложите капусту, полейте взбитым овощным пюре и сверху уложите кусочки обжаренной скумбрии. Выпекайте в течение 35 минут в духовке при температуре 170°.
Serve the mackerel with a side dish of mashed potatoes and a mild yoghurt sauce.
Подавайте скумбрию с гарниром из картофельного пюре и нежного йогуртового соуса.