Clean the mackerel from the entrails, remove the head and tail, remove all bones, and season with salt and pepper.
Очистите скумбрию от внутренностей, удалите голову и хвост, удалите все кости, посолите и поперчите.
Place the grape leaves on the board so that the leaves overlap each other. Place the fish fillet in the center of the layer of leaves and wrap the fish. Place the resulting roll on the grill grate.
Выложите виноградные листья на доску, таким образом, чтобы листья перекрывали друг друга. Положите в центр пласта из листьев рыбное филе и заверните рыбку. Получившийся рулет выложите на решетку для гриля.
Grill over coals for 10 minutes, cooking evenly on each side.
Обжаривайте на углях в течение 10 минут, равномерно прожаривая с каждой стороны.
Serve mackerel in grape leaves baked on coals with a sauce of freshly cut herbs mixed with sour cream and a clove of garlic.
Подавайте скумбрию в виноградных листьях запеченную на углях с соусом из свежезарезанной зелени смешанной со сметаной и зубчиком чеснока.