Pass the garlic through a press. Clean the mackerel from the entrails, remove the head and tail. Carefully remove all the seeds.
Чеснок пропустите через пресс. Скумбрию очистите от внутренностей, удалите голову и хвост. Аккуратно извлеките все косточки.
In a bowl, mix soy sauce, garlic, tomato paste, chili pepper, salt and lemon juice. Brush the mackerel fillet with sauce and leave to marinate for exactly 60 minutes.
В мисочке смешайте соевый соус, чеснок, томатную пасту, перец чили, соль и лимонный сок. Смажьте филе скумбрии соусом и оставьте мариноваться ровно на 60 минут.
Place the mackerel on a baking sheet and bake for 20 minutes at 170°C.
Выложите скумбрию на противень и выпекайте 20 минут при температуре 170°С.
Serve hot, aromatic mackerel with sour cream sauce and boiled spaghetti seasoned with grated Parmesan.
Подавайте горячую, ароматную скумбрию со сметанным соусом и отварными спагетти, приправленными тертым пармезаном.