Clean the mackerel and remove all the bones. Chop the onion. Remove all bones from the smoked fish carcass. Chop the gherkins and capers as finely as possible. Peel the cucumber and cut into small cubes.
Скумбрию очистите и удалите все косточки. Измельчите лук. Удалите все косточки из тушки копченой рыбы. Корнишоны, каперсы измельчите как можно мельче. Огурец очистите от кожуры и нарежьте мелким кубиком.
Preparing the sauce: Break an egg into a blender bowl, add mustard, salt, sugar, vinegar and 100 ml of vegetable oil. Beat until smooth, add another 100 ml. vegetable oil and beat again.
Готовим соус: В чашу блендера разбейте яйцо, добавьте горчицу, соль, сахар, уксус и 100 мл растительного масла. Взбейте до однородности, добавьте еще 100 мл. растительного масла и еще раз взбейте.
Add gherkins and capers to the sauce. Cut frozen and hot smoked mackerel fillets into small cubes and chopped fresh cucumber, add salt and pepper, add sauce and mix everything together.
Корнишоны и каперсы добавьте в соус. Нарежьте филе мороженной и горячего копчения скумбрии мелким кубиком и нарезанный свежий огурец, посолите, поперчите, добавьте соус и смешайте все вместе.
Place the fish tartare in the center of the dish, and arrange chopped green onions, cucumbers, gherkins and capers around it, serve the sauce in a separate bowl with pieces of fragrant Borodino bread.
Выложите тартар из рыбы в центре блюда, а вокруг разложите рубленный зеленый лук, огурцы, корнишоны и каперсы, соус подавайте в отдельной пиале с кусочками ароматного бородинского хлеба.