Grate the cheese. Squeeze out the lemon juice. Cut smoked sausages, rye bread, pickled gherkins into portions. Chop the garlic or pass through a press. Add two tablespoons of water to the starch. Chop the pepper with a knife after removing all the seeds.
Натрите сыр. Выдавите лимонный сок. Нарежьте на порционные кусочки копченые колбаски, ржаной хлеб, маринованные корнишоны. Чеснок измельчите или пропустите через пресс. В крахмал добавьте две столовые ложки воды. Перец измельчите ножом предварительно убрав все семена.
Pour the beer into the fondue pot and, stirring constantly, add the grated cheese little by little. When the cheese melts, add lemon juice, chopped garlic, chili pepper, mustard and starch diluted in water. Stirring constantly for 1-2 minutes, bring the mixture until smooth.
Налейте пиво в фондюшницу и, постоянно помешивая, частями добавляйте тертый сыр. Когда сыр расплавится добавьте лимонный сок, измельченный чеснок, перец чили, горчицу и крахмал, разведенный в воде. Постоянно помешивая в течение 1-2 минут, доведите массу до однородного состояния.
Serve the fondue with rye bread, gherkins and smoked sausages on skewers.
Подавайте фондю со ржаным хлебом, корнишонами и копчеными колбасками нанизанными на шпажки.