Wash the fish well, remove the head and intestines, rinse again and pat dry with a paper towel. Peel the garlic.
Рыбу хорошо помойте, удалите голову, кишки, еще раз промойте и промокните бумажным полотенцем. Чеснок почистьте.
Cut the fish and remove the bones. Place the fillet on a baking sheet lined with foil, skin side down, brush the flesh with sour cream, salt, pepper and sprinkle with lemon juice.
Разделайте рыбу и удалите кости. На противень застланный фольгой выложите филе шкуркой вниз, мякоть смажьте сметаной, посолите, поперчите и полейте лимонным соком.
Chop the greens and grate the cheese on a coarse grater. Sprinkle the mackerel fillet with herbs and grated cheese.
Измельчите зелень, натрите сыр на крупной терке. Посыпьте филе скумбрии зеленью и тертым сыром.
Finely chop the mushrooms and eggs and place on the cheese. Drizzle with olive oil and stack the fillets side by side to form a fish.
Грибы и яйца мелко нарежьте и уложите на сыр. Полейте оливковым маслом и сложите филе друг к другу, сформировав рыбу.
Wrap in parchment or foil and place in the oven for 30 minutes at 160⁰C. Uncover the parchment and let the fish brown for another 10 minutes.
Заверните в пергамент или фольгу и поставьте в духовку на 30 минут при температуре 160⁰С. Раскройте пергамент и дайте рыбе подрумяниться еще 10 минут.
Serve the fish after cooling slightly on a wooden cutting board with lemon quarters and the yogurt and herb sauce. Baked potatoes will go well with fish; bake them right next to the mackerel on a baking sheet. This way you will have a complete, festive and elegant meal.
Подавайте рыбу немного остудив на деревянной разделочной доске с четвертинками лимона и соусом из йогурта и зелени. С рыбой будет хорошо сочетаться запеченный картофель, запеките его прямо со скумбрией рядом на противне. Так у вас получиться полноценный, праздничный и нарядный прием пищи.