Wash the piece of meat well and dry it with a paper towel. Peel the onions and garlic, wash the tomatoes and herbs. Cut the hot pepper into 2 pieces lengthwise and remove the seeds.
Кусок мяса хорошо помойте и обсушите бумажным полотенцем. Лук и чеснок очистьте, помидоры и зелень помойте. Острый перец разрежьте на 2 части вдоль и удалите семена.
Cut the fatty beef into pieces and fry for 10 minutes. Add chopped onion to the beef and fry together for another 10 minutes and add salt.
Жирную мякоть говядины нарежьте кусочками и обжарьте 10 минут. Положите к говядине нашинкованный лук и жарьте вместе еще 10 минут и посолите.
Make cuts on the tomatoes and pour boiling water over them for 5 minutes. Then peel them and cut them into cubes.
На помидорах сделайте надрезы и залейте кипятком на 5 минут. После очистьте с них кожуру и нарежьте кубиками.
Add chopped tomatoes to the meat with onions, also add chopped garlic and capsicum.
Добавьте нарезанные помидоры к мясу с луком, также добавьте измельченный чеснок и стручковый перец.
Simmer for another 20 minutes. Towards the end of the stew, add finely chopped herbs and spices and let it boil, remove from heat.
Тушите еще 20 мин. К концу тушения положите мелко рубленную зелень, специи и дав закипеть, снимите с огня.
The dish will look restaurant-quality if you serve it on a flat white plate and garnish with basil leaves. Even without a side dish, such a meal can be considered complete, satisfying and nutritious, but if you serve boiled potatoes or rice with chakhokhbili, lunch or dinner will become even more satisfying.
Блюдо будет выглядеть ресторанно, если вы подадите его на плоской белой тарелке украсив листьями базилика. Даже без гарнира такой прием пищи можно считать полноценным, сытным и питательным, но если вы подадите отваренный картофель или рис к чахохбили обед или ужин станет еще сытнее.