Wash the mackerel, clean it, dry it with a napkin. Pay attention to the black film inside the belly; it must be carefully removed so that the fish does not taste bitter.
Скумбрию помойте, очистьте, высушите салфеткой. Обрати внимание на черную пленочку внутри брюшка, ее надо тщательно удалить, чтоб рыба не горчила.
First, prepare the marinade: mix honey, soy sauce, olive oil, vinegar, pepper. Grind the ginger into a fine grater and add to the marinade.
Для начала приготовьте маринад: смешайте мед, соевый соус, оливковое масло, уксус, перец. Имбирь измельчите на мелкую терку и добавьте к маринаду.
Place the fish in a convenient form, pour in the marinade, rubbing it in well. Leave to marinate for 3-4 hours in the refrigerator, turning occasionally.
Рыбу положите в удобную форму, залейте маринадом, хорошо втирая его. Оставьте мариноваться на 3-4 часа в холодильник, при этом переворачивайте периодически.
Place parchment paper on a baking sheet, place the fish and place in the oven for 20 minutes at 190⁰C. Then remove the fish, pour the remaining marinade over it and put it back in the oven for 15 minutes.
Постелите пергамент на противень, выложите рыбу и отправьте в духовку на 20 минут 190⁰С . Затем достаньте рыбу, полейте ее оставшимся маринадом и снова отправьте в духовку на 15 минут.
Place the slightly cooled fish on a large flat plate of bright color, so the dish will look elegant and appetizing. Or use a white plate, first line it with spinach or lettuce leaves, add pieces of vegetables around the perimeter of the plate, pour olive oil, soy sauce and sesame seeds over them.
Выложите слегка остывшую рыбу на большую плоскую тарелку яркого цвета, так блюдо будет выглядеть нарядно и аппетитно. Или используйте белую тарелку предварительно устелив ее листьями шпината или салата, по периметру тарелки добавьте кусочки овощей, полейте их оливковым маслом, соевым соусом и присыпьте семенами кунжута.