Wash the mackerel, gut it, cut into portions. Peel onions, potatoes and carrots.
Скумбрию помойте, выпотрошите, нарежьте на порционные куски. Лук, картофель и морковь очистьте от кожуры.
Fill the pan with fish with water and put on fire. After the water boils, skim off the foam.
Кастрюлю с рыбой залейте водой, поставьте на огонь. После того, как вода закипит, снимите пену.
Cut the carrots into slices, the onion into half rings and place the vegetables in the pan with the fish, add salt and allspice. Cook until the fish is done for about 15 minutes. Add the bay leaf 1-2 minutes before the end.
Морковь нарежьте кружочками, лук полукольцами и отправьте овощи к рыбе в кастрюлю, добавьте соль и душистый перец. Варите до готовности рыбы около 15 минут. За 1-2 минуты до окончания добавьте лавровый лист.
Peel the potatoes, and in another container, cook them whole in salted water until tender.
Очистьте картофель, в другой емкости сварите его в подсоленной воде целиком, до готовности.
Place potatoes in a deep plate, fill with fish broth, lay out pieces of fish and add herbs. Serve very hot soup with toasted black or gray bread. Green onions would be a good addition to this dish.
В глубокую тарелку выложите картофель, залейте рыбным бульоном, выложите кусочки рыбы и добавьте зелень. Подавайте очень горячий суп с поджаренными гренками из черного или серого хлеба. Хорошим дополнением к такому блюду будет зеленый лук.