Finely peel the onion and cut into thin slices. Squeeze the juice from the lemon and strain the liquid from the pulp. Gut the mackerel thoroughly, wash it, separate the head from the carcass, remove the black films on the belly and divide the fish into several parts. In order for the bones to be removed better, the carcass should be half defrosted.
Лук мелко почистите и порежьте тонкими слайсами. Из лимона выжмите сок, и процедите жидкость от мякоти. Скумбрию как следует выпотрошите, вымойте, отделите голову от тушки, удалите черные пленки на брюшке и разделите рыбу на несколько частей. Чтобы кости лучше удалялись тушка должна быть наполовину размороженная.
Salt and pepper the fish pieces and coat with the necessary spices.
Кусочки рыбы посолите, поперчите, обмажьте необходимыми специями.
Pour 250 ml of water into the bottom of the steamer and spread the onions evenly. Place the fish pieces into the bowl and cover with a lid.
На дно пароварки налейте 250 мл воды и разложите равномерно лук. В чашу положите куски рыбы и закройте крышкой.
Set the steamer to “steam” and cook the fish for 15–20 minutes.
Выставьте на пароварке функцию «готовка на пару» и готовьте рыбу в течение 15–20 минут.
Ready steamed mackerel is good served with vegetables and any side dish and small slices of lemon. Especially with mashed potatoes, rice and pearl barley. It is considered a very healthy, dietary dish that retains all the necessary beneficial components.
Готовую пареную скумбрию хорошо подавать с овощами и любым гарниром и небольшими ломтиками лимона. Особенно с картофельным пюре, рисом и перловой крупой. Считается очень полезным, диетическим блюдом, которое сохраняет все необходимые полезные компоненты.