Wash the dill and parsley, dry, and chop finely. Squeeze the juice from one half of the lemon and cut the other half into thin slices. Wash and gut the mackerel thoroughly, cut off the head, and dry the carcass with a paper towel. Finely chop the lightly salted cucumbers.
Укроп и петрушку промойте, просушите, мелко нарежьте. Из одной половины лимона выжмите сок, а вторую часть нарежьте тонкими ломтиками. Скумбрию как следует вымойте и выпотрошите, голову отрежьте, тушку просушите бумажным полотенцем. Малосольные огурчики мелко нарежьте.
Place the fish on parchment paper and add as many lemon slices as possible.
Рыбу уложите на пергаментную бумагу и наложите как можно больше ломтиков лимона.
Place broccoli in boiling water and cook until half cooked for 5 minutes.
В кипящую воду опустите брокколи и варите до полуготовности в течение 5 минут.
Place boiled broccoli with the fish and bake in the oven at 190°C for 10 minutes.
Вареный брокколи положить к рыбке и запекайте в духовом шкафе при температуре 190°С на 10 минут.
Make the sauce: add lightly salted cucumbers to the chopped herbs. Add Greek yogurt to this mixture and mix well.
Сделайте соус: в измельченную зелень добавьте малосольные огурчики. Добавьте к этому миксу греческий йогурт и хорошенько перемешайте.
Serve the mackerel on a serving platter with broccoli and sauce. If desired, add brown rice as a side dish.
Подавайте скумбрию на порционном блюде с брокколи и соусом. Если нужно, добавьте в качестве гарнира бурый рис.