Peel the onion and cut the onion into half rings. Wash the mackerel thoroughly, gut it, remove some of the bones, and remove the head. Make transverse cuts along the back of the fish.
Лук почистить и порезать лук полукольцами. Скумбрию как следует вымыть, выпотрошить, убрать часть костей, голову удалить. Вдоль спинки рыбы сделать поперечные надрезы.
Place the fish in a saucepan and pour in milk until the liquid completely covers the top of the fish.
Рыбу положите в кастрюлю и залейте молоком, чтобы жидкость полностью покрывала верх рыбы.
Place onion, bay leaf, prepared spices on top and cook over low heat.
Сверху выкладываем лук, лавровый лист, заготовленные специи и варим на медленном огне.
10 minutes before the end of cooking, add room temperature oil and mix well.
За 10 минут до окончания готовки добавить масла комнатной температуры и хорошенько перемешать.
Serve the finished mackerel with small slices of lemon. Tender fish fillet can be combined with absolutely any additional dish. Risotto with mushrooms, mashed potatoes and other cereals may be suitable as a side dish. It will also be relevant to cook vegetables steamed or baked in the oven with cheese and bechamel sauce.
Готовую скумбрию подавайте с небольшими ломтиками лимона. Нежное филе рыбки может сочетаться абсолютно с любым к нему дополнительным блюдом. В качестве гарнира может подойти ризотто с грибами, картофельное пюре и другие крупы. Также будет актуально приготовление овощей, сделанных на пару или запечённых в духовке с сыром и соусом бешамель.