Wash the mackerel thoroughly, gut it, remove the bones, and remove the head. To make it easier to place the fish on the grill, cut the carcass into two parts, starting from the back. After this, rinse the carcass with tap water. Prepare the grill in advance so that the coals are hot enough before placing the fish on them.
Скумбрию как следует вымыть, выпотрошить, убрать кости, голову удалить. Чтобы было лучше уложить рыбу на решетку разрезайте на две части тушку, начиная со спины. После этого промойте тушку водопроводной водой. Гриль подготовьте заранее, необходимо чтобы угли были достаточно горячими до того, как на них будет уложена рыба.
Prepare the marinade. Mix honey, mustard, vegetable oil, soy sauce, vinegar, spices and salt in the indicated proportions. Mix well.
Готовим маринад. Смешайте в указанных долях мед, горчицу, растительное масло, соевый соус, уксус, специи и соль. Хорошенько перемешайте.
Spread cling film. Distribute the marinade evenly over the fillet and seal tightly. Place to marinate in the refrigerator for a couple of hours.
Расстелите пищевую пленку. Равномерно распределите маринад по филе и герметично закрутите. Поставьте мариноваться в холодильник на пару часов.
Remove the fish from the refrigerator, place on a wire rack and fry evenly for 20 minutes.
Рыбу достаньте с холодильника, уложите на решетку и равномерно жарьте на протяжении 20 минут.
After frying, the fish can immediately scatter on plates. Serve with pickled vegetables, olives and black olives. Salads made from fresh vegetables and fruits will also be in harmony here.
После прожарки рыбы уже сразу может разлетаться по тарелкам. Подавать с маринованными овощами, оливками и маслинами. Также здесь будут гармонировать салаты из свежих овощей и фруктов.