The most important thing here, of course, is to select the right fish. Do not purchase mackerel in regular frozen form. It is better when the fish is fresh or dry frozen.
Самое важное здесь конечно подбирать правильно рыбу. Не приобретайте скумбрию в обычной заморозке. Лучше, когда рыба свежая или находится в сухой заморозке.
Pour 2 liters of water into a saucepan. Place the fish pieces in water and cook for 10 minutes.
В кастрюлю налить 2 л воды. Положите куски рыбы в воду и варите минут 10.
When the water starts to boil, add spices, bay leaves, onions and simmer over low heat for 40 minutes. Add salt 5 minutes before turning off the heat.
Когда вода начнет кипеть положите туда специи, лавровый лист, лук и варите на медленном огне в течение 40 минут. За 5 минут до выключения огня посолить.
The fish is ready, and you can use the broth to make a delicious fish soup. To do this, remove the fish, add carrots and celery to the hot broth and simmer for another 20 minutes until done. To richen the broth, you can add allspice. The main thing in a good fish soup is that all the vegetables and fish are well cooked.
Рыба готова, а с бульона можно сделать вкусную уху. Для этого рыбу достаньте, а в горячий бульон положите морковь и сельдерей и покипятите еще 20 минут до готовности. Для насыщенности бульона можно добавить душистый перчик. В хорошей ухе главное, чтобы все овощи и рыба были хорошо проваренные.
Boiled mackerel goes well with any side dish and is considered a very simple and healthy dish. Serve the fish on a large platter with lemon wedges. For taste, you can add some herbs to the broth.
Вареная скумбрия прекрасно сочетается с любым гарниром, считается очень простым и полезным блюдом. Подавайте рыбу на большом блюде с кусочками лимона. Для вкуса можете добавить в бульон добавить зелени.