Before preparing the dish, prepare all the necessary ingredients. The fish must be thoroughly washed and cut. Cut the pickled cucumbers into small cubes.
Предварительно для приготовления блюда подготовьте все необходимые продукты. Рыбу необходимо тщательно помыть, и разделать. Соленные огурцы нарезать на небольшие кубики.
To marinade the fish, mix olive oil with salt, black pepper, lemon juice and soy sauce, with the addition of pickles.
Для маринада рыбы перемешайте оливковое масло с солью, чёрным перцем, соком лимона и соевым соусом, с добавлением солёных огурцов.
Brush the fish with marinade on all sides and inside the belly, and leave for 15 minutes.
Смажьте рыбу маринадом со всех сторон и внутри брюшка, и оставьте на 15 минут.
Place the fish on a baking sheet covered with baking paper. Pour in the remaining marinade and bake at 170°C for 20 minutes.
Рыбу выложите на противень, накрытой бумагой для выпекания. Залить оставшимся маринадом, и запекать при температуре 170 °C в течение 20 минут.
Serve the baked mackerel whole, garnished with vegetables and herbs.
Запеченную скумбрию подавайте целиком, украсив овощами и зеленью.