Wash the tomatoes and cut into small cubes. To remove the skins, scald the vegetables with boiling water. Peel the onion and chop finely.
Помидоры помойте и нарежьте небольшими кубиками. Чтобы избавиться от кожуры, ошпарьте овощи кипятком. Лук репчатый очистите и мелко нарежьте.
Pour vegetable oil into a frying pan and add onion, garlic and fry until beautiful golden brown.
В сковороду налейте растительного масла и добавьте туда лук, чеснок и обжарить до красивого золотистого цвета.
Add tomatoes and leave to simmer for 10-15 minutes. Salt and pepper to your taste. Simmer for another 2-3 minutes.
Добавьте помидоры и оставьте на 10-15 минут тушиться. Посолите, поперчите по своему вкусу. Потушите еще 2-3 минуты.
Add chili pepper to the vegetable mixture and simmer again for a couple of minutes so that all ingredients are saturated with juice. Adjust the degree of spiciness yourself based on your preferences.
В овощную смесь добавьте перец чили и снова потушите пару минут, чтобы все ингредиенты пропитались соком. Степень остроты регулируйте самостоятельно, исходя из своих предпочтений.
Add squeezed lime juice. Be sure to monitor the degree of sourness in the mixture.
Добавьте выжатый сок из лайма. Обязательно следите за степенью кислинки в смеси.
Sprinkle with herbs and mix well. Turn off the heat. When the dish has cooled it is ready to serve. For a thicker creamy consistency, beat a little with a blender.
Посыпьте зеленью и хорошенько перемешайте. Выключите огонь. Когда блюдо остынет оно готово к подаче. Для более густой кремообразной консистенции немного взбейте блендером.
Serve the salsa cold in a gravy boat with chips or nachos. Salsa is also an excellent dressing for meat.
Подавайте сальсу холодной в соуснице вместе с чипсами или начос. Также сальса является прекрасной заправкой к мясу.