Remove freshly frozen mackerel from the refrigerator and defrost halfway to make it easier to cut. Cut off all unnecessary parts: fins, head, tail. Cut the carcass in half and completely remove all the insides along with the bones. The last step in preparation is to cut out the ridge and remove the black film to rid the carcass of excess bitterness.
Свежемороженую скумбрию выложите с холодильника, разморозьте наполовину, чтобы было легче разделывать. Срежьте все ненужные части: плавники, голову, хвост. Разрежьте тушку пополам и полностью удалите все внутренности вместе с костями. Последний шаг в подготовке – вырежьте хребет и снимите черную пленку, чтобы избавить тушку от лишней горчинки.
Mix salt, paprika and garlic. Pour in the required amount of olive oil and stir. Let the filling sit a little and mix the ingredients thoroughly.
Смешайте соль, паприку и чеснок. Влейте необходимое количество оливкового масла и перемешайте. Пусть заливка немного настоится, а компоненты как следует перемешаются.
Take a pastry brush and brush the fish fillet thoroughly. Place each piece individually on cling film and wrap. Place in the refrigerator to marinate for several hours. The longer the mackerel is marinated, the tastier it will be.
Взять кулинарную кисть и как следует смазать филе рыбы. Каждый кусочек в отдельности выложите на пищевую пленку и заверните. Отправьте в холодильник на несколько часов мариноваться. Чем дольше промаринуется скумбрия, тем вкуснее она будет.
After marinating, place the mackerel pieces on a baking sheet, previously covered with parchment paper and a little sunflower oil. Bake the fillet in the oven at 220°C for 15–20 minutes until completely browned.
После маринования кусочки скумбрии выложите на противень, застеленный предварительно пергаментной бумагой и немного залитой подсолнечным маслом. Запекайте филе в духовом шкафу при температуре 220 °С 15–20 минут до полного зарумянивания.
Serve mackerel fillet with lemon wedges, with different types of herbs - cilantro, parsley, dill, and with a side dish of rice, couscous or potatoes.
Подавайте филе скумбрии с дольками лимона, с разными видами зелени — кинза, петрушка, укроп, а также с гарниром в виде риса, кускуса или картофеля.