Wash the lemon. Squeeze the juice from one part and strain through a sieve to get rid of the pulp, and cut the second part into thin slices and some into small cubes. Wash the mackerel thoroughly, gut it, remove some of the bones, and remove the head. Make transverse cuts along the back of the fish.
Лимон вымыть. Из одной части выжмите сок, и процедить через сито, чтобы избавиться от мякоти, а вторую часть нарежьте тонкими ломтиками, а часть мелкими кубиками. Скумбрию как следует вымыть, выпотрошить, убрать часть костей, голову удалить. Вдоль спинки рыбы сделать поперечные надрезы.
Season the fish thoroughly with soy sauce, spices and lemon cubes. Leave to marinate for 20-30 minutes in the refrigerator.
Рыбу как следует полейте соевым соусом, специями и кубиками лимона. Оставьте мариноваться минут на 20-30 в холодильник.
Salt and pepper the marinated fish, place on foil, place lemon slices on top and wrap the mackerel tightly. Bake in the oven at 170-200°C for 20 minutes.
Промаринованную рыбу посолите, поперчите, выложите на фольгу, положите сверху ломтики лимона и плотно заверните скумбрию. Запекать в духовке при температуре 170-200°С 20 минут.
Serve the finished mackerel with the remaining lemon slices. As a side dish, boil brown or red rice. This dish is dietary and ideal for those who care about their health and figure.
Готовую скумбрию подавайте с оставшимися дольками лимона. В качестве гарнира отварите бурый или красный рис. Такое блюдо является диетическим и идеально подойдет для тех, кто следит за своим здоровьем и фигурой.