Rinse the mussels under running water. Place them in a saucepan and place them over medium heat. When the flaps open, remove one side and place in halves on a serving plate. Wash the tomatoes, remove the skins, after soaking the vegetables in boiling water and cut into cubes. Peel the onion and finely chop into cubes. Finely chop the greens.
Мидии промойте под проточной водой. Сложите их в кастрюлю и поставьте их на средний огонь. Когда створки откроются, удалите одну сторону и разложите половинками на тарелку для подачи. Помидоры помыть, удалить кожицу, предварительно выдержав овощи в кипятке и порезать кубиками. Лук почистить и мелко нарезать кубиками. Зелень мелко порубить.
Pour cold, lightly salted water over the onion and let sit for 10–15 minutes. This will remove excess bitterness.
Лук залейте холодной слегка подсоленной водой и дайте настояться 10–15 минут. Это позволит убрать лишнюю горечь.
Combine tomato cubes with herbs, olive oil, vinegar, pepper and leave to brew for 15 minutes.
Кубики помидоров соедините с зеленью, оливковым маслом, уксусом, перцем и оставьте настояться на 15 минут.
Place a small amount of sauce on each mussel shell and sprinkle with finely chopped herbs.
На каждую створку с мидией положите небольшое количество соуса и посыпьте мелконарезанной зеленью.
Serve the mussels dish with thin lemon wedges and garnish the dish with cherry tomato halves.
Подавайте блюдо с мидиями с тонкими дольками лимона, и украсьте блюдо половинками помидорок черри.