Wash chicken eggs and apples. Measure out a glass of flour and a glass of sugar. Preheat the oven to 180°C.
Куриные яйца и яблоки помойте. Отмерьте стакан муки и стакан сахара. Духовку разогрейте до 180 °С.
Break the eggs into a deep bowl. Add sugar and salt.
Яйца разбейте в глубокую миску. Добавьте сахар и соль.
Beat eggs with sugar until fluffy.
Взбейте яйца с сахаром до пышной пены.
Add 1 cup of sifted flour to the egg mixture.
Добавьте в яичную смесь 1 стакан просеянной муки.
Mix the egg mixture and flour well. The consistency of the dough should resemble thick sour cream.
Хорошо перемешайте яичную смесь и муку. Консистенция теста должна напоминать густую сметану.
Remove the core from the apple and cut it into large cubes measuring 1.5 cm.
Из яблока удалите сердцевину и нарежьте его крупным кубиком размером 1,5 см.
Add the apples to the dough and mix gently with a spatula.
Добавьте яблоки в тесто и аккуратно перемешайте лопаткой.
Grease a baking dish with butter and place the dough with apples. Place the charlotte in the oven for 30–40 minutes.
Смажьте форму для запекания сливочным маслом и выложите тесто с яблоками. Отправьте шарлотку выпекаться в духовку на 30–40 минут.
Remove the finished charlotte from the mold and sprinkle with powdered sugar. Bon appetit.
Готовую шарлотку извлеките из формы и посыпьте сахарной пудрой. Приятного аппетита.