Wash the vegetables and cut into small slices. To peel tomatoes, plunge them into boiling water. Squeeze out the garlic using a garlic press. Cut the jalapeno pepper into large pieces, after removing all the seeds. Plug in and preheat the grill in advance.
Овощи помойте и нарежьте небольшими пластинами. Чтобы очистить помидоры от кожуры, окуните их кипятке. Чеснок выдавите с помощью чесночницы. Перец халапеньо нарежьте большими кусочками, предварительно удалив оттуда все семена. Заранее подключите и разогрейте гриль.
Place tomato and jalapeño pieces on a preheated grill. Fry the vegetables evenly, turning occasionally, tomatoes for 10 minutes, jalapeño for 5 minutes. Be sure to monitor the degree of frying of vegetables, otherwise overcooked vegetables can ruin the flavor of the entire dish. Then transfer the vegetables to a bowl, cover with cling film and let cool slightly.
На предварительно разогретый гриль положите кусочки помидора и халапеньо, Жарьте овощи равномерно периодически переворачивая, помидоры в течение 10 минут, халапеньо достаточно 5 минут. Обязательно следите за степенью прожарки овощей, иначе если пережаренные овощи могут испортить аромат всего блюда. После переложите овощи в миску, накройте пищевой пленкой и дайте слегка охладиться.
When the fried vegetables have cooled, place them in a blender bowl. And beat until smooth.
Когда жаренные овощи остыли поместите их в чашу блендера. И взбейте до однородности.
Then add the reserved amount of garlic and salt, and beat again until creamy. If you want to achieve a thinner consistency, add a little vegetable broth. The taste and aroma will become more intense.
Затем добавьте заготовленное количество чеснока и соли, и снова взбейте до кремообразной текстуры. Если хотите добиться более жидкой консистенции добавьте немного овощного бульона. Вкус и аромат станут более насыщенными.
Serve the sauce cold in a beautiful gravy boat, as a topping for main courses, or as an accompaniment to chips or nachos on a large, chunky plate. Serve the sauce with finely chopped herbs and pine nuts.
Подавайте соус в холодном виде в красивой соуснице, в качестве заправки ко вторым блюдам или как дополнение к чипсам или начос на большой массивной тарелке. Подавайте соус с мелко порубленной зеленью и кедровыми орехами.