Measure out the required amount of ingredients, wash the berries, and let the water drain. Squeeze the lemon juice and separate the parsley leaves from the stems.
Отмерьте нужное количество ингредиентов, помойте ягоды, дайте стечь воде. Выжмите сок лимона, отделите листья петрушки от стебельков.
Combine sugar and water in a saucepan, place on the stove, bring to a boil and let the sugar dissolve.
Соедините в кастрюльке сахар и воду, поставьте на плиту, доведите до кипения и дайте сахару раствориться.
Place cranberries in boiling syrup and simmer over low heat for about 7 minutes. Cool to room temperature.
Выложите в кипящий сироп клюкву и томите на слабом огне около 7 минут. Остудите до комнатной температуры.
Drain excess liquid from the berries, transfer them to a blender, add hot peppers, herbs, and lemon juice. Grind into a homogeneous mass. If necessary, add salt and more sugar. Place in the refrigerator for 1 hour.
Слейте с ягод лишнюю жидкость, переложите их в блендер, добавьте к ним острый перец, зелень, сок лимона. Измельчите в однородную массу. При необходимости добавьте соли, еще сахара. Поставьте в холодильник на 1 час.
Serve the cranberry salsa in a white gravy boat, well chilled. This sauce is ideal for chicken, turkey, and rabbit. The meat can be baked in the oven or grilled.
Подавайте клюквенную сальсу в белом соуснике хорошо охлажденную. Такой соус идеально подойдет к курице, индейке, кролику. Мясо может быть запеченным в духовке или же приготовлено на гриле.