Prepare all the necessary ingredients, peel the onions and carrots. Rinse the mushrooms several times.
Подготовьте все необходимые ингредиенты, очистите от кожуры лук и морковь. Грибы несколько раз промойте.
Grate the carrots on a coarse grater, cut the onion into cubes. Fry the onions and carrots in a preheated frying pan for about 7-8 minutes.
Морковь натрите на крупной тёрке, лук нарежьте кубиками. Обжарьте лук и морковь на разогретой сковороде около 7–8 минут.
Add diced mushrooms to the onions and carrots. Cover with a lid and simmer for 20 minutes.
Добавьте к луку с морковью нарезанные кубиками грибы. Накройте крышкой и тушите 20 минут.
Dissolve the flour in water so that there are no lumps. To do this, add a little water to the flour and gradually pour in all of it. Add this mixture to the pan, add salt and pepper. Simmer for 10 minutes.
Растворите муку в воде, чтобы не было комочков. Для этого добавьте в муку немного воды и постепенно влейте всю. Добавьте эту смесь в сковороду, посолите и поперчите. Тушите 10 минут.
Add sour cream, stir well and bring to a boil. Let it sit for 10 minutes.
Добавьте сметану, хорошо размешайте и доведите до кипения. Дайте настояться 10 минут.
Serve mushroom salsa with boiled potatoes or buckwheat on a clay plate. Along the perimeter of the plate, cherry tomatoes will look good and match the taste. Tomatoes can be replaced with cucumber slices.
Подавайте грибную сальсу с отварным картофелем или гречкой на глиняной тарелке. По периметру тарелки хорошо будут смотреться и сочетаться по вкусу помидорки черри. Помидоры можно заменить кружочками огурца.