Recipes / Sweet Fig Salsa Сальса со сладким инжиром
The most popular, healthy and easy to prepare salsa sauce. This original fig salsa recipe will add variety to your sauces. Figs contain vitamins B1, B3, PP and C, potassium, calcium, phosphorus, magnesium, iron, copper. It contains more iron than apples, so it is a good substitute for those who don't like apples or are allergic to them. Dried figs rank second in potassium content after nuts.
Самый популярный, полезный и несложный в приготовлении соус сальса. Оригинальная сальса из инжира разнообразит ваши блюда. В инжире присутствуют витамины B1, B3, PP и C, а также калий, кальций, фосфор, магний, железо и медь. Содержание железа в инжире выше, чем в яблоках, поэтому он является хорошей альтернативой для тех, кто не любит яблоки или страдает аллергией на них. Сушеный инжир занимает второе место по содержанию калия после орехов.
Steps / Шаги:
Take figs that are ripe, but not overripe. Wash each fruit, cut off the tail and cut into slices.
Инжир берите спелый, но не перезревший. Промойте каждый плод, срежьте хвостик и нарежьте на ломтики.
Place the chopped figs in a saucepan, add garlic, salt, pepper, water and put on fire. Simmer for about 15 minutes over medium heat.
Сложите нарезанный инжир в сотейник, добавьте чеснок, соль, перец, воду и поставьте на огонь. Тушите около 15 минут на среднем огне.
When the contents of the saucepan have cooled slightly, transfer it to a blender, add vegetable oil and lemon juice. Grind.
Когда содержимое сотейника немного остынет переложите его в блендер, добавьте растительное масло и сок лимона. Измельчите.
Place the salsa in the refrigerator for 30 minutes to allow the dish to set.
Поставьте сальсу в холодильник на 30 минут, чтобы блюдо настоялось.
Serve in a gravy boat sprinkled with herbs. This sauce will go well with baked meat, chicken, turkey, rabbit or even just potatoes. Those who love the combination of spicy-sweet sauce with meat will definitely appreciate it.
Подавайте в соуснике присыпав зеленью. Такой соус будет хорошо сочетаться с запеченным мясом, курицей, индейкой, кроликом или даже просто картофелем. Те, кто любит сочетание пряно-сладкого соуса с мясом его точно оценят.