Gut the mackerel, cut off the head, fins, tail and wash well. Peel the onion. Turn on the oven.
Выпотрошите скумбрию, отрежьте голову, плавники, хвост и хорошо помойте. Лук очистьте от кожуры. Включите духовой шкаф.
First, let's cook the sauce. Melt the butter in a saucepan, add cranberries to it, add salt and ground black pepper, then turn the heat to low and simmer for 10 minutes.
Сначала поставим варить соус. Растопите в сотейнике сливочное масло, добавьте к нему клюкву, добавьте соль и молотый черный перец, затем сделайте маленький огонь и томите 10 минут.
Coat the mackerel with cranberry sauce and stuff the belly with it. Let stand for 5 minutes.
Скумбрию обмажьте соусом из клюквы, начините им брюшко. Дайте постоять 5 минут.
Cover a baking dish with foil, grease it with mayonnaise and lay out the onion, cut into half rings.
Застелите форму для запекания фольгой, смажьте ее майонезом и выложите лук, нарезанный полукольцами.
Place the fish on top of the onion and bake in a preheated oven for 30 minutes at 190⁰C.
Выложите рыбу сверху на лук и отправьте запекаться в разогретую духовку на 30 минут 190⁰С.
Serve the fish, cut into portions, generously sprinkled with herbs on a wooden cutting board. This fish will go well with any side dish, but best with boiled potatoes or rice. Multi-colored vegetables will add a festive mood to the dish.
Подавайте рыбу, разрезав на порционные куски, на деревянной разделочной доске щедро присыпав зеленью. Такая рыба будет хорошо сочетаться с любым гарниром, но лучше всего с отварным картофелем или рисом. Разноцветные овощи придадут блюду настроение праздника.