If the mackerel was frozen, defrost it, wash it, remove the head, tail, fins and intestines, wash it thoroughly again and pat dry with a paper towel. Divide lengthwise into 2 halves, carefully removing the backbone. Cut the lemon into half rings.
Если скумбрия была заморожена - разморозьте ее, помойте, удалите голову, хвост, плавники и кишки, еще раз тщательно помойте и промокните бумажным полотенцем. Разделите вдоль на 2 половинки удалив аккуратно хребет. Лимон нарежьте полукольцами.
Make the sauce by mixing honey, mustard, mayonnaise, herbs, salt and pepper in a bowl. Mix well.
Сделайте соус, для этого в миске смешайте мед, горчицу, майонез, травы, соль и перец. Хорошо перемешайте.
Take a baking dish or make boats out of foil. Place parsley sprigs and lemon slices on the bottom of the pan.
Возьмите форму для запекания или сделайте лодочки из фольги. На дно формы выложите веточки петрушки и кусочки лимона.
Rub the fish fillet with the sauce, place it on top with lemon and parsley and bake in the oven for 35 minutes at 190⁰C.
Филе рыбы натрите соусом, выложите сверху на лимон с петрушкой и поставьте запекаться в духовой шкаф на 35 минут при температуре 190⁰С.
Serve the mackerel with a side dish such as mash or rice, placing the whole fillet on top of the side dish. Pour the sauce from the mold over the side dish and add a salad of fresh vegetables and herbs, dressed with Greek yogurt or olive oil. This way the dish will look appetizing and festive.
Подавайте скумбрию с гарниром, например, пюре или рисом, выложив целое филе сверху на гарнир. Полейте гарнир соусом из формы и добавьте к блюду салат из свежих овощей и зелени, заправленный греческим йогуртом или оливковым маслом. Так блюдо будет выглядеть аппетитно и празднично.